Tuesday, July 22, 2014

Manusia Yang Sanggup Terjun Ke Neraka.

Manusia Yang Sanggup Terjun Ke Neraka.




Adi bin Hatim r.a meriwayatkan sebuah hadis Rasulullah s.a.w katanya, baginda bersabda yang bermaksud :

“Tidak ada seorang pun antara manusia di akhirat kelak kecuali dia akan berhadapan dengan Allah. Antara manusia dan Tuhan tidak ada jurubahasa”.
(Hadis Riwayat Muslim)

Pertemuan dengan Allah di akhirat adalah sesuatu agenda utama manusia ketika dibangkitkan di Mashyar kelak, setelah kita berusaha keras dengan beribadat bersungguh-sungguh kepadaNya.

Orang-orang yang beriman lagi soleh bukan saja dapat bertemu Allah malah dapat menatap wajah Yang Maha Agung. Sementara orang-orang yang menderhaka penciptaNya juga dapat bertemu dengan Allah tetapi tidak dapat menatap wajahNya. Sekiranya golongan ini gagal menatap wajah Allah, apatah lagi golongan-golongan yang kufur kepadaNya.

Walaubagaimanapun mereka pasti bertemu denganNya tanpa jurubahasa ataupun perantara. Yang dimaksudkan bertemu Allah itu ialah mereka pasti berhadapan dengan mahkamah Allah (Mahkamah Qadhi Rabbul Jalil) itu tidak memerlukan bantuan malaikat untuk menjalan tugas pendakwaan, maupun sebarang juru bahasa untuk menterjemahkan segala perbuatan keji dan kemungkaran yang dilakukan oleh manusia.

Segala urusan daripada Hari Pendedahan segala rahsia perbuatan mungkar dan keji itu, segala penyerahan catatan akan dilakukan Allah sendiri. Rasulullah s.a.w menjelaskan bahawa setiap hamba pasti berdepan dengan Allah di akhirat.

Dalam hadis yang lain Rasulullah s.a.w menjelaskan mengenai Hari Pendedahan yang dilakukan oleh Allah terhadap hambaNya di akhirat, ada di kalangan manusia yang memohon kepada Allah supaya segala keburukan diri mereka tidak didedahkan di khalayak ramai kerana tidak sanggup menanggung malu yang amat sangat. Ada antara mereka menganggap lebih baik mereka terus dicampakkan ke neraka asalkan tidak didedahkan perbuatan mereka yang keji dan hodoh.

Di akhirat nanti, akan ada manusia yang sudah bersedia untuk terjun ke bawah neraka daripada dimalukan dikhalayak ramai. Begitulah keadaan gawat yang berlaku di Mahsyar apabila Allah melaksanakan sesi Yaumul “Ardh.


Sumber: attazkirah.wordpress.com

Misteri Bulatan Berbentuk Mata Di Tengah Padang Pasir Gurun Sahara

Misteri Bulatan Berbentuk Mata Di Tengah Padang Pasir Gurun Sahara

Gambar Bulatan misteri pekeliling terkemuka di padang pasir Sahara Mauritania telah menarik perhatian sejak misi angkasa terawal kerana ia membentuk seperti "mata" dalam dalam bentuk yang sangat besar di padang pasir.

Digambarkan oleh sesetengah pihak sebagai seperti fosil outsized di padang pasir, struktur, yang mempunyai diameter hampir 30 kilometer, telah menjadi satu mercu tanda bagi krew ulang-alik. Pada mulanya ditafsirkan sebagai satu struktur impak meteorit kerana tahap yang tinggi bundar, ia kini dianggap sebagai meningkatkan simetri yang telah didedahkan oleh hakisan. Quartzites Paleozoic membentuk.

Saturday, July 19, 2014

SERTAI KAMI SEKARANG..


Klik Hex adalah sebuah syarikat Iklan berjalan dengan dasar perkongsian pendapatan kepada ahli-ahlinya.

Falsafah kami mudah sama Hex Klik - kami berusaha untuk memberikan yang terbaik untuk Pengiklan kami,

Sertai komuniti kami yang berdedikasi secara percuma sekarang dan mula mendapatkan wang untuk aktiviti dalam talian anda

Kami sangat mempelawa anda di HEXCLICK. 
Kami memberi jaminan kepada anda bahawa anda pasti akan teruja bekerja dengan pasukan kami yang berdedikasi dan rajin. Di sini anda akan menemui pelbagai pendapatan yang pasti akan mengukuhkan anda dari segi kewangan dan pertumbuhan dalam kerjaya anda.

Marilah bersama kami:






Friday, July 18, 2014

PEMBONGKARAN! - BENARKAH ROH AKAN PULANG KE RUMAH DI BULAN RAMADHAN?



Ulama tersohor Syeikh Dr. Yusuf al-Qardawi pernah menyebut, roh tidak akan mencampuri urusan dunia yang sudah tidak lagi berguna kepadanya.

Dalam erti kata lain, roh berada di suatu alam lain dinamakan alam barzakh yang kehidupannya jauh beza dengan kehidupan di dunia.

“Alam ini adalah jangka waktu antara kematian dengan hari kiamat. Roh orang yang beriman akan menerima balasan yang baik di alam barzakh manakala roh daripada golongan yang gemar membuat maksiat akan diazab.

“Dalam satu hadis sahih sudah dinyatakan, hanya ada tiga perkara yang menghubungkan dunia dengan roh iaitu sedekah jariah, ilmu yang bermanfaat dan doa-doa daripada anak-anak yang soleh.

“Tidak ada gunanya pun jika roh itu boleh kembali ke dunia sekiranya kepulangan mereka itu tidak memberi manfaat untuk roh mereka sendiri,” ujarnya.

Sementara itu, menurut penceramah bebas, Dr. Zaharuddin Abd. Rahman, roh tidak akan mampu sama sekali untuk kembali ke alam dunia sama ada dalam keadaan baik ataupun sebaliknya.

“Dakwaan roh pulang ke rumah sempena hari-hari tertentu tidak benar. Jika ada yang pernah melihat makhluk menyerupai si mati dan kedengaran suara menangis, menurut ulama ia bukanlah roh si mati sebaliknya angkara jelmaan jin dan syaitan yang menyerupai si mati. Tidak lebih daripada itu,” jelasnya. Tetapi jin dan syaitan sudah di rantai Inilah 6 Sebab Kenapa Jin & Syaitan Benci Bulan Ramadhan

Hujahnya itu dirujuk kepada firman Allah dalam surah al-Mukminun ayat 99 dan 100 yang bermaksud:

“Hingga apabila datang kematian kepada seseorang daripada mereka (orang kafir) dia berkata: “Ya Tuhanku kembalikanlah aku ke dunia, agar aku berbuat amal yang soleh terhadap apa yang telah aku tinggalkan. Sekali-kali tidak (jawapan Allah), sesungguhnya itu adalah perkataan yang diucapkannya sahaja (janji kosong). Dan di hadapan mereka ada dinding (barzakh) sampai hari mereka dibangkitkan.”

Zaharuddin berkata, ayat ini jelas memberitahu bahawa barzakh adalah tembok yang menghalang roh orang yang telah mati daripada kembali ke dunia.

“Begitupun, ada juga ulama yang berpendapat, roh orang yang telah mati boleh bertemu dengan roh orang hidup ketika mereka sedang tidur melalui mimpi,” katanya.

Sementara itu, menurut seorang tokoh agama, Datuk Dr. Haron Din, roh tidak boleh kembali ke dunia dan manusia juga tidak boleh masuk ke alam barzakh tanpa sebab.

“Kalau kita beranggapan roh orang yang telah mati boleh kembali ke dunia dan boleh ke sana ke mari, seolah-olahnya di alam barzakh itu tiada seksaan kubur, tiada balasan dan roh-roh ini hidup bebas keluar masuk ke alam dunia. Anggapan tersebut salah sama sekali.

“Disebabkan itu, kita harus yakin dan percaya bahawa roh si mati tidak boleh pulang ke dunia untuk menziarahi keluarga, rumah, kubur dan sebagainya,” jelasnya.

Tambahnya, hanya pada hari kiamat nanti, jasad akan dijadikan semula dan roh akan mencarinya untuk dihisabkan oleh Allah.

“Alam barzakh adalah suatu alam yang ditutup rapat. Roh yang memasukinya akan kekal di dalamnya.

“Ibarat bayi yang hidup di alam rahim, apabila lahir ke dunia, bolehkah bayi tersebut kembali ke alam rahim? Sudah tentu tidak,” ujarnya.

Sumber : MyNewshub

Wednesday, July 16, 2014

GUNA SAHAJA MESIN DUIT INI


SAMPAI BILA NAK FIKIR MACAM MANA NAK CARI DUIT ONLINE..GUNA SAHAJA MESIN DUIT INI


SEJAK DARI 2011-2013 KETIKA ANDA MEMBACA BLOG INI..

TERBUKTI!! SANGAT BERKESAN!! JANGAN ABAIKAN JIKA  ANDA INGIN MENJANA ONLINE TANPA BERSUSAH PAYAH.

TIADA JAMINAN PELUANG INI AKAN DIBUKA SELAMA-LAMANYA.. DAPATKAN SEBELUM ANDA KECEWA UNTUK MENJANA ONLINE DENGAN SANTAI!!

Tengok Tarikh..Berbaloikan!! inilah mesin duit anda..kerja sekali jer untuk setkan..lepas tu lihat duit masuk dan keluarkan..hanya untuk sehari...


LAGI BUKTI TERBARU!! APAKAH ANDA MASIH RAGU-RAGU UNTUK MEMILIKI USDBALSTER INI?? SET SEKALI SAHAJA DAN LIHAT HASILNYA..

DAPATKAN SEKARANG!! SEBELUM DITUTUP PADA BILA-BILA MASA..ANDA RUGI SELAMANYA..BUAT KERJA MENGHASILKAN PENDAPATAN PALING MUDAH DAN SANGAT EFEKTIF..


Bukan niat saya untuk menunjuk-nunjuk, tetapi sekadar untuk membuktikan sistem ini benar-benar berkesan menjana pendapatan lumayan di internet. Anda mungkin tidak akan kaya raya atau menjadi jutawan sekelip mata, tetapi sistem ini mampu membuat anda tersenyum puas setiap hari..


Sistem ini akan terus berjalan walaupun ketika anda sedang tidur .

Anda DiJamin:-

Anda tak perlu jumpa sesiapa untuk yakinkan mereka join di bawah tajaan anda. Sekali lagiUsdBlaster bukan MLM atau Network Marketing.
Anda tak perlukan kawan yang ramai atau jaringan yang besar untuk mengunakan UsdBlaster .Malah sistem ini memberi keuntungan kepada anda bukan hasil daripada kawan - kawan atau network anda.
UsdBlaster  menjana keuntungan untuk anda daripada orang yang anda sama sekali tidak kenali dan TAK PERLU jumpa, cakap di telepon, email atau facebook sekali pun.

TAK PERLU CERITA BANYAK. ANDA TELAH LIHAT BUKTI TERBARU!! JIKA ANDA MEMANDANG SINIS, ANDA SENDIRI YANG RUGI. SEDANGKAN PELUANG INI HADIR BUAT ANDA DAN MUNGKIN INILAH WAKTU ANDA BERUBAH..

TAK SEMUA ORANG MENEMUINYA. ANDA SANGAT BERTUAH.. MODAL RM100 DAN JIKA PENDAPATAN ANDA 1000 KALI GANDA, SAYA NAK TANYA ANDA BERBALOI ATAU TIDAK??

SANGAT-SANGAT BERBALOI.. KECUALI ANDA MEMANG SEORANG JUTAWAN!

KETIKA ANDA MEMBACA EMAIL INI, HAMPIR 2000 ORANG SEDANG MENJANA PENDAPATAN SAMBIL MINUM,SAMBIL PERGI PASAR,SAMBIL MEMANCING ATAU SAMBIL BUAT BISNES LAIN..

Dalam ertikata lain TAK Perlu Kerja!!

DAPATKAN SEKARANG!!


Kerja Kosong Terkini


Salam Sejahtera

Kumpul duit raya anda sekarang!!
Senarai kerja-kerja kosong semakin bertambah..

Daftar sekarang untuk mula menjana pendapatan anda menjelang Aidilfitri ini..

Syarat2nya..

1: Mahir mengunakan komputer & internet.
2: Tahu mengunakan perisian Microsoft Office atau Open Office.
3: Boleh membaca dan menulis dalam berbahasa Inggeris.
4: Tahu apa beza antara Google & Web Browser.

Kerja Kosong Terkini

1: Virtual Assistant (USD$100 per projek)
2: Data Entry (USD$50.00 per projek)
3: Web Research (USD$150.00 per projek)
4: Virtual Customer Service (USD$70.00 per projek)

Bagi mendapatkan maklumat lanjut tentang online freelancing sila layari link dibawah sekarang!

==> 
http://jobdirumah.com/easy2u

===================================================
Ramai yang bertanya, kenapa saya perlu promote Job kosong ini jika sudah berjaya
mendapat pendapatan melalui kerja yang saya buat..


Jawapan: Saya adalah agen affiliates syarikat Kliksolution ini yang akan membayar komisyen kepada saya
kerana mempromosikan syarikat mereka..
Dalam masa yang sama, saya juga bekerja dari rumah melalui syarikat2 yang berdaftar dengan laman web ini..

Kenapa perlu dibayar jika mahu mula kerja? Tidak bolehkah secara percuma?

Syarikat Kliksolution ini merupakan agen yang mengumpulkan senarai syarikat2 yang memerlukan pekerja,
mereka akan membuat update setiap hari kerja-kerja kosong yang ada beserta latihan-latihan dan panduan-panduan
lain. Kos yang dibayar adalah untuk pengurusan sahaja. Kos untuk anda bekerja dengan syarikat2
berdaftar yang tersenarai adalah PERCUMA!!

Mereka ibarat agen pekerjaan. Anda boleh cari sendiri jika anda mahu..tetapi anda mungkin akan tersesat kerana tidak jumpa jalannya..

Berhenti mencari alasan kerana Job ini benar-benar akan membantu anda..

==> 
http://jobdirumah.com/easy2u



Sekian,


Sunday, July 13, 2014

JADIKAN DIRI ANDA BOSS...


Jadilah BOS SENDIRI dengan hanya BERKERJA DARI RUMAH. Anda TAK PERLU ke mana-mana ataupun berjumpa sesiapa.
Jana  PENDAPATAN TANPA HAD dengan cara PALING MUDAH walaupun sambil MINUM KOPI di Rumah.....
DIJAMIN 100%, Anda Tidak Akan Rugi Satu Sen pun ! ! !
Komisyen Dibayar Setiap Hari Secara "Real-Time"!


Tiada Peluang Begini Diluar Sana Yang Cukup Mudah, Murah Dan POWERFUL!

Inilah peluang terbaik untuk anda bagi menjana pendapatan TANPA HAD dengan
cara yang paling MUDAH, MURAH dan cukup BERKESAN. Kami memperkenal cara
yang ternyata cukup unik dan paling berkesan dalam menjana pendapatan TANPA
HAD melalui keunikan kaedah PENDAPATAN GANJIL.
 

Jom daftar:


http://goo.gl/02GIaU
HANYA KERJA SEKALI TETAPI INCOME BERTERUSAN!
***INCOME PASIF***
 

Tuesday, July 8, 2014

Kerja Mudah



salam sejahtera teman2

Sila semak anda bakal mendapatkan percuma US $ 25.00.
Jangan lepaskan peluang ini



=> TUGASAN: Gunakan link yang di BERI PERCUMA untuk menjana trafik dan mendapatkan wang $10 untuk setiap pelawat unik yang klik link anda.
Tempat-tempat yang baik untuk memulakan menghantar link anda adalah laman web sosial seperti Facebook, Twitter, Google +, Youtube, forum, bilik sembang, blog, dan lain-lain
Ambil tindakan sekarang!
klik di bawah.






"Apa yg kita capai tahun depan atau 5 tahun atau 10 tahun akan datang adalah berdasarkan pilihan & keputusan yang kita lakukan hari ini" - IRFAN KHAIRI

Saturday, July 5, 2014

Batu Meramal Keadaan Cuaca

Assalamualaikum... Anda perhatikan dan fahami maksud gambar dan apa yang tertulis. 

batu ramalan cuaca
Batu ramalan cuaca John.
Batu basah - hujan
Batu kering - tidak hujan
Bayang-bayang batu kelihatan di tanah - panas
Diatas batu kelihatan putih - bersalji
Batu tidak kelihatan - Berkabus
Batu berayun - Berangin
Batu terlompat keatas dan kebawah - gempa bumi 
Batu hilang - ribut taufan

Pasti ada yang ketawa dan senyum sinis.  Ada juga yang kata ianya mengarut, lawak bodoh dan entah apa-apa entah. Dan pasti ada juga yang akan berkata, "Kalau macam ni sesiapa pun boleh buat..." Itu adalah pandangan bagi sesetengah orang. Apa pula pandangan pertama anda?

Berfikir Di Luar Kotak

Tetapi cuba kita fikirkan secara positif. Ianya suatu idea yang amat mudah dan kreatif. Dengan hanya menggunakan sebiji batu yang di gantung. Ya...sebiji batu! Cuba anda pegang sebiji batu, apa yang anda boleh buat dengannya? Pasti ada yang kata, "Buat baling anjing bolehlah." Terfikirkah kita bahawa sebiji batu boleh memberi petunjuk kepada keadaan cuaca? 
Ini adalah cara untuk kita membuka minda...untuk berfikir di luar kotak!
Kita seringkali memandang rendah kepada sesuatu pemikiran dan idea yang kita lihat mudah dan lucu, tetapi hakikatnya... kita sendiri tidak termampu untuk memikirkannya, apatah lagi untuk melakukannya.
Minda kita seringkali terkongkong dengan keadaan dan suasana sekeliling untuk kita mendapatkan idea.
Kita juga melihat sesuatu secara terus dan zahir. Kita tidak melihat sesuatu kejadian atau benda itu dari pelbagai sudut yang boleh kita manipulasikan menjadi satu bahan cerita dan idea yang kreatif dan menarik.
-----------------------------------------------------------

Mendapat Idea Menulis Entri

Ini mungkin dapat memberi jawapan kepada permintaan Blogger Lelaki, Yang Baik Ishak, Tetamu Istimewa dan Kak Izan yang mahukan tips dan cara mendapatkan idea untuk menulis entri. Oleh itu, jangan terlalu melihat sesuatu itu dari suatu sudut pandangan kebiasaan dan dari situlah anda boleh mendapat idea dan membuat entri yang baik, menarik dan berkualiti. 
Satu contoh dari apa yang saya lakukan. Segmen yang saya anjurkan ini sebenarnya mempunyai matlamat lain selain daripada mendapatkan senarai baru bloglist. Bak kata orang serampang dua mata. Dari segmen ini, saya dapat mengutip idea dan bahan untuk entri-entri saya seterusnya. Itulah yang saya maksudkan...Melihat sesuatu yang mudah dan biasa tetapi manipulasikan ia untuk sesuatu yang lebih bermakna dan memberi hasil untuk diri dan semua orang.
Selain dari kisah-kisah yang di kutip dari keadaan dan kejadian disekeliling kita, saya suka melayari internet dan membaca. Gambar-gambar keindahan, unik dan kreatif menjadi sasaran dan bahan utama carian saya. Ingat!...bukan 'copy paste'...tetapi manipulasikan ia dengan cara anda agar ianya kelihatan seperti idea sendiri dan menjadi lebih menarik. 
Terus terang saya katakan...idea dan kisah menarik serta terkini yang paling banyak anda boleh dapat adalah melalui facebook! Dari situ barulah bermula kepada pencarian yang lebih terperinci.
Idea datangnya tidak menentu, jika terlintas...tuliskannya dan jadikan ia sebagai draft. Jangan terlalu memaksa diri untuk menulis sesebuah artikel. Lakukan dengan jujur dan ikhlas serta penuh minat, tenang dan ceria barulah anda boleh menulis serta idea pun mudah dapat. Berpada-padalah dalam menerbitkan entri...Kalau sehari terlalu banyak entri, pembaca bosan juga. Esok lusa dah tak tau nak tulis apa...
JIN - "Amacam? Sudah dapat idea ka? Kalau tak da juga...ikat diri jadi macam itu batu!"
BM - Apalah jin! Maaf ya... Gurauan jin ini kasar sikit. Kalau bertekak dengan jin ni...asyik nak sumpah saya jadi batu jer... Itu yang dapat idea pasal batu ni. (perkara buruk bila difikir positif...maka akan eloklah ia)

Kehidupan Di Dunia Ini Hanya Sementara...

Assalamualaikum... Syukur Alhamdulillah kerana Allah masih melanjutkan usia kita untuk bernafas di dunia yang indah dan hanya sementara ini.  Sambil kita menikmati kenikmatan dan kebahagiaan dalam kehidupan ini, marilah kita bersama-sama muhasabah diri seketika...
Kehidupan Di Dunia Ini Hanya Sementara
Ingatlah! Hidup ini terlalu singkat... Jangan lalai dan terleka dengan nikmat duniawi!
Allah SWT mengingatkan kita dalam firman-Nya, 
“Telah dekat kepada manusia hari (yang akan) menghisab segala amalan mereka, sedang mereka berada dalam kelalaian lagi berpaling (daripadanya).”  (QS. Al Anbiya : 1)
Kehidupan Di Dunia Ini Hanya Sementara
Kehidupan di akhirat yang kekal abadi... 
Bagaimana untuk menikmati kebahagian hidup di akhirat?  Allah SWT berfirman, 
“Sesungguhnya Allah memasukkan orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal yang soleh ke dalam syurga-syurga yang bawahnya mengalir sungai-sungai.”  (QS Al Hajj: 14)
  • 1. Beriman dengan Allah. Ikuti segala perintahnya dan jauhi segala larangannya
  • 2. Beramal soleh. Lakukan kebaikan dan perbanyakkanlah amal jariah dengan ikhlas.
Persiapkanlah bekalan untuk menuju perjalanan yang panjang dan penuh dugaan di Hari Perhitungan di Akhirat kelak. Gunakanlah masa yang singkat di dunia ini sebaik mungkin untuk kebahagian hidup di dunia dan akhirat. 
Kehidupan Di Dunia Ini Hanya Sementara
Rasulullah SAW bersabda, 
”Jadilah engkau di dunia ini seakan-akan orang asing atau pengembara.” 
Ibnu Umar radhiyallahu ‘anhu berkata, 
“Jika engkau berada di waktu petang hari, maka jangan menunggu pagi hari dan jika engkau berada di pagi hari janganlah menunggu petang hari. Pergunakanlah waktu sihatmu sebelum kamu sakit dan pergunakanlah waktu hidupmu sebelum kamu mati.”  (HR.Bukhari).
Terima kasih bersama Relaks Minda... Tazkirah ringkas untuk muhasabah diri ini dan buat anda semua kerana kehidupan kita didunia ini hanya sementara...